FAQ Stallet


Frågor och svar om Stallet:

Jag är medlem, har grönt kort och betalar väggavgift, får jag ta med min familj eller vänner och klättra på egen hand?

– Alla som vistas i lokalen måste vara medlemmar i Uppsala klätterklubb, detta av försäkrings- och avtals-skäl. Undantag görs endast vid ledar-ledda aktiviteter, inklusive prova-på, då andra regler gäller. Se nedan för mer info om olika alternativ.

Jag har en tag och betalar väggavgift, får jag ta med en kompis som är medlem i UKK för att klättra?

– Ja, om din kompis är medlem i UKK, eller i annan klubb som är ansluten till Svenska klätterförbundet. Då kan din kompis klättra i Stallet mot en engångs-avgift. Detta kallar vi för Tag-Along, läs mer här.

Om jag har barn som klättrar i en av klubbens barngrupper och jag har grönt kort, kan vi få tag och klättra på övriga tider?

– För att klättra på egen hand krävs medlemskap i Uppsala klätterklubb både för klättrare och säkrare. Därför måste även du som förälder i så fall vara medlem i UKK, ha grönt kort, samt att ni betalar en väggavgift. Ni behöver bara betala väggavgift som vuxen.

Vi är en familj som vill klättra med våra barn, måste vi betala en väggavgift per person?

– Endast vuxna behöver betala väggavgift, barnen får följa med och klättra med er så länge alla som säkrar och klättrar är medlemmar.

Jag är ledare/ansvarig/styrelsemedlem och har därför fått en tag, behöver jag betala väggavgift för att få klättra på lediga tider?

– Nej. Har du fått en tag för ditt uppdrag för klubben får du också klättra eftersom det kan anses ingå i uppdraget att ha god kunskap om våra väggar och därför behöver du inte betala väggavgift.

Jag är ledare/ansvarig och har en tag, behöver mina familjemedlemmar betala väggavgift för att få klättra med mig på fria tider i hallen?

– Inte så länge du som har kvitterat ut taggen är med vid klättringen. Det kan anses ingå i uppdraget att ha god kunskap om våra väggar.

Jag är ledare och har en tag, kan jag låna ut min tag till en familjemedlem, som är medlem i UKK och behörig, som vill klättra på egen hand?

– Nej, om familjemedlemmen vill klättra på egen hand måste hen betala väggavgift.